További információ és jegyvásárlás
tárlatvezetés | mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből kép
tárlatvezetés | mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből kép

tárlatvezetés | mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből

Ismerje meg a kiállítást tárlatvezetőink segítségével! Szakképzett munkatársaink végigkalauzolják Önöket a tárlaton, átfogó képet adva a kiállítás koncepciójáról, művészeiről és a bemutatott műtárgyakról.

A mélység/élességRemekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből című kiállítás a Magyar Fotográfiai Múzeum legféltettebb alkotásait vonultatja fel tematikus egységekbe rendezve Budapest új kiállítóhelyén, a NEO Kortárs Művészeti Térben. A városligeti kiállítóhelyen bemutatott tárlat képanyagának kiválasztásakor több szempont is előtérbe került, egyrészről a múzeum gyűjteményeinek legfontosabb képei kerültek olyan összetett szempontoknak megfelelően kiválasztásra, melyek egyben magukban hordozzák a magyar fotótörténet megismerésének lehetőségét, valamint hét tematikus csoport mentén mutatják be a fotográfia műfajainak alkotói attitűdváltozásait a 19. századtól napjainkig.
A Mozdulat, A város arcai, az Arcok, a Táj, a Trompe-l’œil, Az erőszak arcai, valamint a Sorsok című fejezetek a művészetek területén már kialakult műfajok mentén szervezik a fotográfiákat, ugyanakkor felmutatnak csak a fotóra jellemző alkotói szemléletmódokat is, mint például a szociofotó, a dokumentarizmus, illetve a fotográfiára mint médiumra való reflektálás. A tárlaton többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi és Robert Capa legfontosabb munkáival találkozhat a nagyközönég. 

A kiállítás február 2 - május 12. között látogatható.

Egyéni tárlatvezetések és csoportoknak foglalható időpontok is elérhetőek!

Jegyárak: Teljes árú belépő: 5.300 Ft; Kedvezményes belépő: 3.400 Ft A megvásárolt jegy tartalmazza a belépőjegyet és a tárlatvezetésen való részvételt egyaránt!