Korábbi kiállítások

WILLIAM KENTRIDGE: LÁGYABBAN JÁTSZD A TÁNCOT (2022. június 20. - november 20.)

A Neo Kortárs Művészeti Tér Budapesten első alkalommal mutatja be William Kentridge Lágyabban játszd a táncot (2015) című nyolccsatornás videóinstallációját. A művet 2017-ben vásárolta meg a Szépművészeti Múzeum az intézmény legjelentősebb kortárs szerzeményeinek egyikeként.

Kurátor: Fehér Dávid

ÖSVÉNYEINKEN: VELED (2022. május 20. - június 15.)

Az Ösvényeinken: Veled című kiállítás egy féléves munka eredménye, amely a Millennium Háza, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Mozgásjavító EGYMI összefogásával és együttműködésében, valamint a Magyar Paralimpia Bizottság támogatásával valósulhatott meg.

A kiállítás célja, hogy a partnerintézmények társadalmi felelősségvállalásának szellemiségében született (állomásokon) kiállításokon keresztül bemutassa a mozgáskorlátozott gyermekek mindennapjait, és végig vezesse a látogatókat a gyerekek életbe történő kilépéséig, önállóságuk megtalálásáig.

A Városliget története (2019-2021)

A Millennium Háza a Városliget története című kiállítással nyitotta meg kapuját 2019-ben. A digitális technológia megoldásait alkalmazó, kiemelten gyerekbarát kiállítás célja volt, hogy egy interaktivitásra épülő időutazásra hívja a látogatókat.
A kiállítás 7 állomáson keresztül mutatta be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében.