objektív/szubjektív: Lőrinc Katalin, Harangozó Gyula-díjas táncművész és egyetemi tanár kép
objektív/szubjektív: Lőrinc Katalin, Harangozó Gyula-díjas táncművész és egyetemi tanár kép

objektív/szubjektív: Lőrinc Katalin, Harangozó Gyula-díjas táncművész és egyetemi tanár

Lőrinc Katalin, Harangozó Gyula-díjas táncművész és egyetemi tanár rendhagyó tárlatvezetése

Időpont: 2024. február 22. 18:00

Jegyárak: Teljes ár: 5800 Ft; Kedvezményes ár: 2900 Ft. A megvásárolt jegy tartalmazza a kiállításbelépőt és a programon való részvételt!

Mozdulat és mozdulatlanság – utóbbi élő organizmusban nem létezik. Ha visszafojtott lélegzettel megdermedünk, akkor is literszámra áramlik testünkben az anyag, idegrendszerünk aktív, izmaink között a szövetek adják tovább egymásnak az információkat, hogy egy adott pillanatban újra mozdulatba lendüljenek. A fotográfia az, ami képes mindezt megállítani, kimerevíteni egy pillanatot, - hogy aztuán a mozdulatlan kép mégiscsak „megszólaljon”, saját életre keljen.
„- valami ilyesmit szeretnék ezen a különleges estén átadni: megélni, megéreztetni, elmondani, - eltáncolni…”

Időpont: 2024. február 22. 18:00

Jegyárak: Teljes ár: 5800 Ft; Kedvezményes ár: 2900 Ft. A megvásárolt jegy tartalmazza a belépőjegyet és a programon való részvételt egyaránt!

DÍJTALAN BELÉPŐ CSAK LÁTOGATÁSKOR A HELYSZÍNEN IGÉNYELHETŐ A JOGOSULTSÁG IGAZOLÁSÁVAL.A programon való részvételhez a díjtalan belépő mellé programjegy váltása kötelező, amely ára 2000 Ft, amely a helyszínen váltható. 

Tanulmányait az Állami Balett Intézetben folytatta, ahol balettművész oklevelet szerzett. Ezt követően külföldön képezte magát tovább: MUDRA (Brüsszel), London School of Contemporary Dance, és pályafutását is külföldön kezdte: a svédországi Culberg Ballet-nál. Később elvégezte a MÚOSZ Bálint György Újságíró Iskolát, majd Magyar Táncművészeti Főiskolán táncpedagógus oklevelet, ill. mesterfokozatot szerzett. Doktori disszertációját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen védte meg. Számos hazai és nemzetközi társulatnál és oktatási intézményben dolgozott. 2001 és 2006 között a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános és Szakközépiskola tagozatvezetője volt. 1996 óta a Magyar Táncművészeti Főiskola, majd Egyetem oktatója, ahol különböző vezetői funkciókat is betöltött. Jelenleg a Művészetelméleti Tanszék vezetője. Független előadóművészként mindmáig jelen van a hazai táncéletben.
Művészi és művészetpedagógiai munkásságát számos elismeréssel díjazták, többek között Harangozó Gyula-díjjal (1999), Az év táncpedagógusa elismeréssel (2013), Imre Zoltán-díjjal (2019), Lábán Rudolf-díjjal (2021).

objektív/szubjektív programsorozat