Teltház!
BELÉPŐ | MŰVÉSZET ÉS ÜZLET - Einspach Gábor előadása kép

BELÉPŐ | MŰVÉSZET ÉS ÜZLET - Einspach Gábor előadása

A következő Belépő meghívott előadója a hazai műkereskedelem egyik meghatározó szereplője, Einspach Gábor, galéria tulajdonos, igazságügyi szakértő.

Az áprilisi alkalom témája: művészet és üzlet. Szakértőnket a művészeti aukciókról kérdezzük, a legnagyobb aukciósházak működéséről. A programon szó lesz az árverések menetéről, legmagasabb áron elkelt művekről és egyéb izgalmas kulisszatitkokról. Beszélgetni fogunk napjaink egyik megosztó kulturális jelenségéről, a digitális múzeumok és művészet térnyeréséről és a mesterséges intelligencia által készített művészetről.
 

Időpont: április 13.18-19 óra

Az előadóról:

Einspach Gábor az Artmagazin alapító kiadója, több évtizede a kulturális javak igazságügyi szakértője, szakterületének egyik legtöbbet foglalkoztatott alakja. Tanácsadója számos intézménynek, magyar festmények vonatkozásában pedig a világ legfontosabb aukciósházai fordulnak hozzá szakvéleményért. Rendszeresen tart kurzusokat és előadásokat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, ad elő konferenciákon és művészeti rendezvényeken a művészeti piacról és a műkereskedelem működéséről. Társalapítója a 2021-ben létrehozott Einspach Fine Art and Photography galériának.
Fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, a Bátor Tábor Alapítvány és a Mosoly Alapítvány munkájában vesz részt. 

Borítókép: Czapolai Barbara