Látogatói információk

ELÉRHETŐSÉGEK
NEO Kortárs Művészeti Tér
1146 Budapest, Olof Palme sétány 1. (a Millennium Házában)
Telefonszám: +361 374 3173 (nyitvatartási időben)
E-mail: neo@millenniumhaza.hu
Iskolás csoportoknak: E-mail: neo@millenniumhaza.hu

ÁLTALÁNOS NYITVATARTÁS
Hétfő: zárva
Kedd: 10:00-18:00 (ebédszünet: 12:00-12:45)
Szerda: 10:00-17:30 (ebédszünet: 13:15-14:00)
Csütörtök: 10:00-18:00 (ebédszünet: 12:00-12:45)
Péntek: 10:00-18:00 (ebédszünet: 12:00-12:45)
Szombat: 10:00-17:30 (ebédszünet: 13:15-14:00)
Vasárnap: 10:00-17:30 (ebédszünet: 12:30-13:15)

Pénztárzárás és utolsó belépés: 17.30 

BELÉPŐK
Belépők online és a helyszíni pénztárakban is válthatók elővételben vagy a látogatáskor.
Teljes árú belépő: 3800 Ft 
Kedvezményes belépő: 1900 Ft
Az 50%-os kedvezmény csak magyar és más EGT-állampolgároknak: 6-26 éves kor betöltése között, 62-70 éves kor között (e fölött díjtalan belépő igényelhető), 
Díjtalan belépő csak magyar vagy más EGT-tagország állampolgárai számára: 6 éves kor alatt, 70 éves kor felett, fogyatékkal élők + 1 fő kísérő, köznevelésben dolgozó pedagógusok és szakképzésben dolgozó oktatók, továbbá újságírók (érvényes fényképes újságíró igazolvánnyal), ICOM és ICOMOS tagok, Pulszky Társaság-, MKE-, MLE-tagok számára.
DÍJTALAN BELÉPŐ CSAK A LÁTOGATÁSKOR A HELYSZÍNEN IGÉNYELHETŐ A JOGOSULTSÁG IGAZOLÁSÁVAL.
Belépés csak belépőjeggyel lehetséges. Díjtalan belépőt csak a pénztár ad ki a látogatás időpontjában, a jogosultság igazolásával.

TÁRLATVEZETÉSEK ÉS EDUKÁCIÓ
Múzeumpedagógiai foglalkozások iskolai csoportok számára, valamint tárlatvezetések csoportok és egyéni látogatók számára elérhetőek. 
A foglalkozások legalább 1-2 héttel korábban rendelhetők a neo@millenniumhaza.hu email címen. Időpontok honlapunkon találhatóak.
Egyéni látogatók számára előre meghirdetett időpontban tárlatvezetések indulnak, ezek időpontjairól honlapunkon tájékozódhat.
www.neo.millenniumhaza.hu

ELFOGADOTT FIZETŐESZKÖZÖK

  • Online jegyvásárlás esetén: bankkártyával
  • Helyszíni jegyvásárlás esetén: készpénzzel és bankkártyával

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy készpénzes fizetés esetén csak magyar forintot áll módunkban elfogadni.

NYUGTA, SZÁMLA
Amennyiben online vásárol jegyet, arról minden esetben számlát állítunk ki. A helyszíni jegyvásárláskor látogatóink választhatnak nyugta és számla között.
Pénz-visszafizetési feltételek:
Program elmaradás esetén, az online, elővételben vásárolt jegyek árát visszatérítjük. Ebben az esetben kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és 3 munkanapon belül visszautalásra kerül a jegy ára. Igény szerint a jegy beváltható a program egy következő alkalmára is.

MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS
Autóval
Az autóval érkezőket a Dózsa György úton a 800 férőhelyes Múzeum Mélygarázs várja.

Tömegközlekedéssel 
Tömegközlekedéssel a legközelebb a 70-es trolival lehet megközelíteni: az Olof Palme sétány megállótól mindössze pár perc séta, de az Ajtósi Dürer sorról a 74-es és 75-ös troli Zichy Géza utcai megállójától sincs messze. Az M1 (kisföldalatti) Széchenyi fürdő megállójától már kicsit többet kell sétálni, kb. 15 percet.

LÁTOGATÓI SZABÁLYZAT
Tisztelt Látogatóink! Kérjük, hogy a múzeum látogatása során tartsák be az alábbi szabályokat.
AZ ÉPÜLETBE TILOS BEVINNI bármilyen járművet, így kerékpárt, rollert (kivéve kis méretű, összecsukható, 90 cm-nél nem nagyobb gyerekrollert, melyet a ruhatári szekrényben kérünk elhelyezni), élő állatot (kivéve megkülönböztető jelzéssel ellátott segítő kutyát), szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a műtárgyak, a látogatók és a munkatársak épségét, biztonságát veszélyezteti.
A MÚZEUMOT NEM LÁTOGATHATJÁK alkohol, bódító- vagy ajzószer hatása alatt álló személyek, illetve hiányos öltözetben érkezők (pl. mezítláb, fürdő öltözetben). Azokkal szemben, akik viselkedésükkel látogatóink és alkalmazottjaink biztonságát sértik vagy veszélyeztetik, illetve becsmérlően vagy fenyegetően lépnek fel, az őrség intézkedhet, beleértve akár a múzeumban való tartózkodás jogának megvonását is.
TILOS A DOHÁNYZÁS a múzeum egész területén, elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni csak a főbejárat előtt lehetséges, a bejárattól legalább 5 m távolságban.
MŰTÁRGYVÉDELEM: A műtárgyak állaga már egy érintéstől is sérülhet. Kérjük, hogy 30 cm-es távolságon belül ne közelítsen hozzájuk, és ne érintse, ne fogja meg!
RUHATÁR: Biztonsági okokból a ruhatár használata ingyenes és a következő esetekben kötelező:
Kérjük a ruhatárban elhelyezni csomagját, esernyőjét és 30 cm (hosszú) x 25 cm (magas) x 15 cm (széles) méretnél nagyobb táskáját. A megjelölt méret a táska teljes méretére, azaz viselés közbeni kiterjedésére vonatkozik. Háton semmilyen méretű táska nem viselhető, a kis méretű hátitáskákat csak elöl viselve vagy kézben lehet bevinni. A táskák tartalmát a biztonsági személyzet ellenőrizheti.
Kabát kizárólag felöltve és száraz állapotban viselhető a kiállítóterekben. Vállon átvetve semmilyen ruházat nem vihető be.
A fentieken kívül tilos a kiállítótérbe vinni ételt, – szénsavmentes vízen kívül – italt, kézben tartott gyermekjátékot, illetve bármit, ami a műalkotásokat veszélyezteti. Kizárólag szénsavmentes víz egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban bevihető, de fogyasztása csak kiállítótéren kívül engedélyezett.
Táskák és kiskabátok elhelyezésére ruhatári szekrények is rendelkezésre állnak, melyek használata díjtalan, azonban 100 Ft-os érme szükséges hozzájuk. A zárva maradt szekrényeket a múzeum zárását követően kinyitjuk és kiürítjük.
FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS: Fénykép és videó bármely belépőjegy birtokában készíthető vaku-, illetve fényképállvány vagy szelfibot használata nélkül. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Egyes időszaki kiállításokban a felvételek készítését korlátozhatjuk, melyet a kiállításban, illetve bejáratánál jelzünk. 
ZÁRÁSI REND: A kiállítások zárása 17:45 kezdődik. Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az adott területet a zárást végző kollégák megjelenésekor.
TÁRLATVEZETÉS: Kiállításainkon kizárólag a múzeum képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést, előzetes egyeztetést követően, díj ellenében.
MOBILTELEFON: Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le, és ne használja beszélgetésre.
LÁTOGATÁS GYERMEKKEL: Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen.
Két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag babakocsiban, vagy a testre elöl rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe bevinni. Bármely korú kisgyermek nyakban és háton való hordozása biztonsági okokból nem megengedhető. A babakocsit csak tolni szabad, kézben összecsukott állapotban sem szállítható.
A 14 év alatti személy a múzeumban kizárólag felnőtt felügyelete mellett tartózkodhat.
A szülő, nagykorú kísérő felel azért, hogy a gyermek a kiállítási tárgyak épségét megóvja, és a kiállítóteret, valamint annak berendezési tárgyait rendeltetésszerűen használja. A fiatalkorú testi épségéért, valamint a múzeumhoz illő, kulturált viselkedéséért a szülő, nagykorú kísérő felel. Kérjük, hogy a kiállítások látogatása alatt legyenek tekintettel a többi látogatóra, és működjenek együtt az erre figyelmeztető teremőrökkel.
CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS: A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.
A szabályok be nem tartása, az együttműködés megtagadása esetén a múzeumban való tartózkodás jogát biztonsági őreink megvonhatják.
KÖSZÖNJÜK, HOGY EGYÜTTMŰKÖDIK VELÜNK ÉRTÉKEINK MEGŐRZÉSÉBEN!

CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS
Szeretettel várjuk csoporttal érkező látogatóinkat.
A választott időpontot online, az alábbi linken keresztül tudja megvásárolni:

Sikeres vásárlás esetén megerősítő visszaigazolást kap, valamint pdf-ben a jegyeit. A látogatás napján munkatársaink a jegyek felmutatása ellenében engedik be a csoportot a kiállításba, ezért kérjük, ezeket szíveskedjenek magukkal hozni.
Előzetes jegyvásárlás a helyszínen – a Millennium Háza és a Látogatóközpont - jegypénztárában is lehetséges az intézmények nyitvatartási idejében, az elérhető időpontok függvényében. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy időpontot foglalni nem áll módunkban.


KEDVEZMÉNYEK

50% kedvezmény minden kiállításra:
- életkor alapján csak EGT állampolgárokknak: 6-26 éves kor betöltése között, 62-70 éves kor betöltése között (illetve öregségi nyugdíjban részesülők), két, 18 év alatti családtagját kísérő felnőtt (max. 2 fő),
- egyes művészeti egyesületek tagjai: MAOE, MKISZ, FFS, FKSE, KKDSZ-tagok, KREA kártya birtokosok);

EGT-tagországok listája
minden kiállításra a következők számára is:
– a legalább 40 év szolgálati idővel magyar öregségi nyugdíjban részesülő nők 62 éves kor alatt is a NYUFIG által az előző évi és folyó évre szóló ellátásokról megküldött éves összesítő (illetve az első évben a juttatásról szóló határozat) bemutatásával, személyi igazolvánnyal együtt;
– az EGT-tagállamok területén található oktatási intézményből szervezett oktatás keretében érkező előre bejelentett diákcsoportok tagjai, 26 éves korig (állampolgárságtól függetlenül is),
– magyar rokkantsági ellátásban vagy járadékban részesülnek – a NYUFIG által az előző évi és folyó évre szóló ellátásokról megküldött éves összesítő (illetve az első évben a juttatásról szóló határozat) bemutatásával, személyi igazolvánnyal együtt;
– magyar tartós beteg 18 év alatti személyt kísérnek, kiskorúnként egy fő (emelt családi pótlékra való jogosultságot igazoló MÁK kártyával),
– a Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagkártyával rendelkező, valamint Egyszülős Központba regisztrált szülők a megfelelő tagkártya bemutatásával (gyermek nélkül érkezve is),
– KKDSZ tagok, érvényes tagsági kártyával;
– KREA kártyával rendelkeznek;
– a Magyar Fotóművészek Szövetségenek (MFSZ)  ill. Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának (FFS) tagjai;
– a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) tagjai;
– a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE) tagjai;
– a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének (MKISZ) tagjai, érvényes tagsági kártyával;
– a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelőben (NKTK) foglalkoztatottak +1 fő családtagjuk számára a munkáltatótól kapott igazolás és személyi igazolvány bemutatásával (csak a helyszíni pénztárban a látogatáskor igényelhető).
 

DÍJTALAN BELÉPÉS CSAK BELÉPŐJEGGYEL LEHETSÉGES, ÍGY DÍJTALAN BELÉPŐT KELL IGÉNYELNI A PÉNZTÁRNÁL A JOGOSULTSÁG IGAZOLÁSÁVAL. DÍJTALAN BELÉPŐ KIZÁRÓLAG A LÁTOGATÁS IDŐPONTJÁBAN ADHATÓ KI.
Minden kiállításra a következő EGT-, akik:
6 éves kor alattiak, 70 éves kor felettiek, fogyatékkal élők + 1 fő kísérő, köznevelésben dolgozó pedagógusok és szakképzésben dolgozó oktatók, újságírók (érvényes fényképes újságíró igazolvánnyal), ICOM és ICOMOS tagok, Pulszky Társaság- , MKE- , MLE- tagok, minisztériumi szakmai belépő birtokosok, idegenvezetők (min. 10 fős csoporttal),

A kiállításokat kizárólag érvényes jeggyel lehet látogatni díjtalan belépésre való jogosultság esetén is!
Díjtalan belépőt csak a látogatáskor, a kedvezményre jogosító igazolványt bemutatva tudunk kiadni KIZÁRÓLAG A JEGYPÉNZTÁRBAN, a 70. életévet betöltött látogatók számára is, mindenkinek érkezési sorrendben. Foglalásra nincs szükség és lehetőség sem.