A Városliget története kép

A Városliget története

A Millennium Háza a Városliget története című kiállítással nyitotta meg kapuját 2019-ben. A digitális technológia megoldásait alkalmazó, kiemelten gyerekbarát kiállítás célja volt, hogy egy interaktivitásra épülő időutazásra hívja a látogatókat.

A kiállítás 7 állomáson keresztül mutatta be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében.  A látogatók utazhattak a kontinensen elsőként, 1896-ban megnyitott Millenniumi földalatti vasúton, amely nemcsak a gyorsan fejlődő Budapest egyik büszkesége, hanem olyan műszaki, közlekedéstörténeti innováció is volt egyben, amely már megszületése pillanatában nemzetközi érdeklődést vívott ki magának. A vendégek a virtuális utazás során felkereshették a földalatti nevezetes megállóit. Ferenc József császár királyi kocsijában utazva feltárul előttünk a hajdani Operaház, az Állatkert, és az Artézi fürdő (azaz a Széchenyi fürdő) megálló is.

A Városliget története kiállítás 24 négyzetméteres pop-up könyvét “lapozgatva” megismerkedhettek a Vajdahunyad vára, a korabeli Állatkert, a Széchenyi Gyógyfürdő, valamint a Műjégpálya történetével. A „könyvoldalakra” vetített mozgóképek a mesekönyv-illusztrációk képi világát varázsolták a látogatók elé.

A kiállítás egyik legemlékezetesebb pontja a Hősök terén látható Millenniumi emlékmű egyik fő alakjának, Gábriel arkangyalnak a méretarányos mása volt, hiszen eddig még senkinek nem volt lehetősége a 36 méter magas oszlopon álló szoborral szelfit készíteni!

Liget Budapest Projekt makett

A Városliget története c. kiállításban helyet kapott a Liget Budapest Projekt park- és intézményi fejlesztéseit bemutató makett.

A makett jelenleg a Liget Budapest Látogatóközpontban tekinthető meg.