Mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből

2024. február 2. - május 12. MEGHOSSZABBÍTVA MÁJUS 26-IG!

A Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményének legfontosabb alkotásaiból nyílt kiállítás a városligeti Millennium Háza Neo Kortárs Művészeti Terében. A mélység/élesség című tárlaton a legismertebb magyar vagy magyar származású fotográfusok – többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi, Robert Capa – művei mellett 19. századi fotográfusok, világhírű külföldi fotóművészek és kortárs alkotók munkáival is találkozhat a nagyközönség.  

A május közepéig látogatható, több mint 150 művet felvonultató tárlat nem csupán fotográfiákat mutat be, hanem felhívja a figyelmet a fotó mint médium eszközigényére is, így a tárlaton fototechnikai eszközök, különleges fényképezőgépek érzékeltetik a művészeti ág alkotáshoz szükséges készülékek sokszínűségét.

A tárlat kurátora Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója.

copyright MAGYAR FOTOGRÁFIAI MÚZEUM Kertész André Víz alatt úszó Esztergom a Mala uszodában 1917 augusztus 31

 

Újdonság! Egy belépőjegy, dupla élmény!

Mélység/élesség kiállítás
Főműveivel mutatkozik be a Városligetben a Magyar Fotográfiai Múzeum A Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményének legfontosabb alkotásaiból nyílt kiállítás a városligeti Millennium Háza - Neo Kortárs Művészeti Terében. A Mélység/élesség című tárlaton a legismertebb magyar vagy magyar származású fotográfusok – többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi, Robert Capa – művei mellett 19. századi fotográfusok, világhírű külföldi fotóművészek és kortárs alkotók munkáival is találkozhat a nagyközönség.
Feltöltve: 2024/02/01

KÍsérőprogramok, rendhagyó tárlatvezetések

Mélység/élesség katalógus és múzeumpedagógiai füzet

mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből kiállítási katalógus: 9800 Ft
A katalógus a Millennium Háza - NEO Kortárs Művészeti Tér pénztárában megvásárolható, nyitvatartási időben.

A katalógus angol nyelvű változata is elérhető.

mélység/élesség múzeumpedagógiai füzet 6 – 11 éves gyerekek számára: 500 Ft
A füzetet 6-11 éves gyerekeknek javasoljuk. Szüleikkel együtt és önálló felfedezésre egyaránt, a kiállítás mélyreható megismerésére, beszélgetés indító, kreativitás fejlesztésére, tudás átadására művészetről, fotóról. 
Megvásárolható a Millennium Háza - NEO Kortárs Művészeti Tér pénztárában, nyitvatartási időben.

NEO podcast - művészetről és társadalmi szerepvállalásról

Beszélgetés Czigány Ákossal és Váczi Kristóffal
A mélység/élesség - Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum bgyűjteményéből című fotókiállítás kapcsán, a finisszázshoz közeledve ezúttal két fotográfussal, Czigány Ákossal és Váczi Kristóffal beszélgetünk a fotózásról, annak technikai hátteréről és a fotós szakmai változásokról. Czigány Ákost 2020-ban Balogh Rudolf díjjal tüntették ki. Művei számos rangos kiállításon szerepeltek külföldön is. Több fotója is látható a NEO mélység/élesség fotókiállításának alkotásai között, amelyek az Egek c. díjnyertes sorozatából kiemelt művek. Váczi Kristóf profi fotósként követi végig a fotózás technikai változásit az analógtól a digitális technikáig. Üzlettársával, Kaposvári Anettel 2010-ben kezdték el forgalmazni a Lomography analóg fotótechnikára specializálódott osztrák cég termékeit, később pedig a Kazinczy utcában nyitották meg boltjukat, a Café Analógot.
Feltöltve: 2024/05/10

NEO kortárs művészeti tér

A NEO Kortárs Művészeti Tér küldetése, hogy a világ legjelentősebb kortárs képzőművészeit bemutató kiállítótérré válhasson Budapesten a Városligetben. Ha nemzetközi párhuzamot keresnénk akkor talán a londoni Kensington Gardens parkban található Serpentine Gallery áll legközelebb a NEO által felvállalt misszióhoz: elhelyezkedésében, megjelenésében és funkciójában is.