NEO kortárs művészeti tér

A NEO Kortárs Művészeti Tér küldetése, hogy a világ legjelentősebb kortárs képzőművészeit bemutató kiállítótérré válhasson Budapesten a Városligetben. Ha nemzetközi párhuzamot keresnénk akkor talán a londoni Kensington Gardens parkban található Serpentine Gallery áll legközelebb a NEO által felvállalt misszióhoz: elhelyezkedésében, megjelenésében és funkciójában is.

NEO KORTÁRS MŰVÉSZETI TÉR PROGRAMOK

NEO podcast - művészetről és társadalmi szerepvállalásról

A sorozat vendégei elismert kortárs alkotók, zenészek, képzőművészek, múzeumpedagógiai és szociális szakemberek, akikkel együtt gondolkodunk művészetről, társadalmi kérdésekről.

 

Kiállításaink

Kentridge kiállítással nyílt meg a NEO Kortárs Művészeti Tér
William Kentridge Lágyabban játszd a táncot (2015) című videóinstallációjával nyitotta meg kapuit a Városliget új kulturális intézménye, a NEO Kortárs Művészeti Tér. Magyarországon a nagyközönségnek első alkalommal mutatkozik be a mű, amely a Szépművészeti Múzeum nemzetközi kortárs gyűjteményének egyik kiemelkedő darabja. A kiállítás egy újonnan létrejött kiállítóhely nyitótárlata: a NEO Kortárs Művészeti Teret az 1885-ben eredetileg Műcsarnoknak épült, s a Liget Budapest Projektnek köszönhetően megújult Millennium Házában alakították ki.
Feltöltve: 2022/07/11