Mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből

2024. február 2. - május 12.

A Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményének legfontosabb alkotásaiból nyílt kiállítás a városligeti Millennium Háza Neo Kortárs Művészeti Terében. A mélység/élesség című tárlaton a legismertebb magyar vagy magyar származású fotográfusok – többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi, Robert Capa – művei mellett 19. századi fotográfusok, világhírű külföldi fotóművészek és kortárs alkotók munkáival is találkozhat a nagyközönség.  

A május közepéig látogatható, több mint 150 művet felvonultató tárlat nem csupán fotográfiákat mutat be, hanem felhívja a figyelmet a fotó mint médium eszközigényére is, így a tárlaton fototechnikai eszközök, különleges fényképezőgépek érzékeltetik a művészeti ág alkotáshoz szükséges készülékek sokszínűségét.

A tárlat kurátora Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója.

copyright MAGYAR FOTOGRÁFIAI MÚZEUM Kertész André Víz alatt úszó Esztergom a Mala uszodában 1917 augusztus 31

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

2024. április 16-án 14:00-15:00 között a kiállítás nem látogatható.

2024. április 17-én 12:20-14:30 között a kiállítás nem látogatható.

2024. április 19-én 15:30-kor zár a Pénztár.

2024. május 16-án 15:30-kor zár a Pénztár, a kiállítás 17:00-ig látogatható.

Újdonság! Egy belépőjegy, dupla élmény!

Mélység/élesség kiállítás
Főműveivel mutatkozik be a Városligetben a Magyar Fotográfiai Múzeum A Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményének legfontosabb alkotásaiból nyílt kiállítás a városligeti Millennium Háza - Neo Kortárs Művészeti Terében. A Mélység/élesség című tárlaton a legismertebb magyar vagy magyar származású fotográfusok – többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi, Robert Capa – művei mellett 19. századi fotográfusok, világhírű külföldi fotóművészek és kortárs alkotók munkáival is találkozhat a nagyközönség.
Feltöltve: 2024/02/01

KÍsérőprogramok, rendhagyó tárlatvezetések

Mélység/élesség katalógus és múzeumpedagógiai füzet

mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből kiállítási katalógus: 9800 Ft
A katalógus a Millennium Háza - NEO Kortárs Művészeti Tér pénztárában megvásárolható, nyitvatartási időben.

A katalógus angol nyelvű változata is elérhető.

mélység/élesség múzeumpedagógiai füzet 6 – 11 éves gyerekek számára: 500 Ft
A füzetet 6-11 éves gyerekeknek javasoljuk. Szüleikkel együtt és önálló felfedezésre egyaránt, a kiállítás mélyreható megismerésére, beszélgetés indító, kreativitás fejlesztésére, tudás átadására művészetről, fotóról. 
Megvásárolható a Millennium Háza - NEO Kortárs Művészeti Tér pénztárában, nyitvatartási időben.

NEO podcast - művészetről és társadalmi szerepvállalásról

Beszélgetés Hajdú D. Andrással
"A háború és az erőszak mindig is része volt a történelmünknek, ahogy ennek dokumentálása is." Hajdú D. András munkáit az elmúlt tizenöt évben számos rangos magyar és nemzetközi díjjal ismerték el. Cataracta - Múlóban a sötétség c. sorozatából kiállítás is született, a romániai Nagybánya romagettóját bemutató, több éves dokumentációja korábban a Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíjasa lett. Hogyan kerülhet közel egy fotós az emberekhez egy terhelt vagy veszélyes környezetben, mi a motivációja és meddig tart a felelőssége? Erről kérdezzük Hajdú D. Andrást.
Feltöltve: 2024/04/11

NEO kortárs művészeti tér

A NEO Kortárs Művészeti Tér küldetése, hogy a világ legjelentősebb kortárs képzőművészeit bemutató kiállítótérré válhasson Budapesten a Városligetben. Ha nemzetközi párhuzamot keresnénk akkor talán a londoni Kensington Gardens parkban található Serpentine Gallery áll legközelebb a NEO által felvállalt misszióhoz: elhelyezkedésében, megjelenésében és funkciójában is.