Programok

Kísérőprogramok

Tárlatvezetések

Korábbi programok

A kiállítást ez alkalommal nemzetközileg is elismert írónk, Dragomán György mutatta be, aki maga is nagy rajongója Kentridge művének. Szakmájához híven, az irodalom világából reflektált az alkotásra, egy jellemzően közép-európai nézőpontból gondolva tovább a videóban megfogalmazódó univerzális kérdéseket. A szakmai tartalmakat szubjektív kommentárokkal tette színesebbé, így jött létre a videóinstalláció szubjektív értelmezése.

Dragomán György: Az író szemével
William Kentridge - Lágyabban játszd a táncot című műalkotását ez alkalommal nemzetközileg is elismert írónk, Dragomán György mutatta be, aki maga is nagy rajongója a műnek. Szakmájához híven, az irodalom világából reflektált az alkotásra, egy jellemzően közép-európai nézőpontból gondolva tovább a videóban megfogalmazódó univerzális kérdéseket. A szakmai tartalmakat szubjektív kommentárokkal tette színesebbé, így jött létre a videóinstalláció szubjektív értelmezése.
Uploaded: 2022/07/11

A program első felében Eleonora Accalai és Takács László improvizációs tánc előadását láthattuk, melyet William Kentridge: Lágyabban játszd a táncot című videóinstallációja inspirált. Ezután a közönség bevonásával folytatódott az előadás.